Min sport

6. august 2016

13940904_10206986226673488_2046156094_n

Folk der kender mig, ved at jeg er en hestepige med stort H! 🙂 Jeg kan faktisk ikke huske en tid hvor jeg ikke havde med heste at gøre. Jeg har nemlig redet siden jeg var helt lille!

13933409_10206986226593486_1012969769_n

Jeg har også altid haft min egen hest/pony, og hvis jeg tæller sammen har jeg haft 16 heste/ponyer igennem mit liv som der har været mine helt egne! Vi har dog også haft fælles/dele heste.

Vi havde vores egen gård da jeg var barn, og på et tidspunkt var vi oppe på 11 heste som vi havde hjemme! Det var både følhopper,føl, ungheste, rideheste/ponyer. Vi havde en del! Og det var faktisk mig selv der stod for pasningen af dem alle sammen!

13942191_10206986226473483_1181378927_n

divierse-af-mimi-3

pinto--la-spottas-tami-r_i_p

Hestene var hele min verden da jeg var mindre, og det var det eneste jeg gik op i! Og min største drøm som barn var og blive berider. (arbejde med heste, tilride, sælge, undervise osv)

Da jeg blev lidt ældre gik jeg meget op i konkurrencer, jeg var faktisk til stævne med mine heste hver eneste weekend. Det var en dejlig tid, man fik en masse søde stævne veninder, og så fik jeg brugt ekstra meget tid sammen med heste! kæmpe bonus. hehe 😀

new-forest--hoelkaers-mimi-r_i_p

Efter folkeskolen tog jeg op til to virkelig dygtige beridere ( Berider Camilla Lunderskov & Berider Jørgen Hvenegaard). Jeg hjalp dem i stalden/med hestene i et års tid for at få lidt mere erfaring, og få en masse hjælp i min dressur. Efterfølgende tog jeg på en skole oppe i Malling (som ligger ved Århus) , for at begynde min drømme uddannelse som berider.

ju-billeder--landeur

Jeg havde på det tidspunkt min dejlige hest ( Landeur) med.

skdjnweijhf

Jeg fik en masse dejlige veninder/ bekendtskaber da jeg gik på skolen, og jeg er ret sikker på at det var den bedste tid i mit liv! (undtagelse af nu selvfølgelig!)

Da jeg kom hjem fra skolen igen, flyttede jeg til Fredensborg for at arbejde som rytter ved en super dygtig berider! (Stine lyngsø). Jeg havde fået min lærerplads hos hende, og hun var den bedste lærer mester man overhovedet kunne få inde for ridesporten!

Men efter et års tid, måtte jeg erkende at jeg nok skulle have en lille pause fra heste. Jeg trængte til og lave noget andet, da heste havde været alt jeg gik op i. Så jeg besluttede at der skulle ske noget helt nyt i mit liv, så derfor tog jeg den beslutning at rejse til mexico. (Paradise hotel)

Da jeg kom hjem fra mexico, begyndte jeg og ride lidt igen. Men det var på hygge niveau.

Det var dejligt og komme igang igen efter en mindre pause. Men pausen var nok også lige det jeg havde brug for på det tidspunkt 🙂

381513_4792507329948_1519412168_n

417781_4792379006740_1360101665_n

1012455_10200362997336894_2107759733_n

1carola

Nu har jeg min dejlige hest Møgelvang’s Chaki Noir , som jeg er utrolig glad for! Men jeg har ikke planer om at få en uddannelse med heste, hellere ikke de vilde konkurrencer længere. Jeg tager det helt stille og roligt.

Men jeg nyder at være ude ved hende, det er terapi for sjælen!

Og hvis Athena kan lide heste når hun bliver ældre, så skal hun da også have sin egen lille pony! Jeg håber og krydser fingre for at heste vil interessere hende! Men nu må vi se 😉

dansk-varmblod--moegelvangs-chaki-noir

Det var et længere indlæg end jeg plejer. Men heste er noget der har fyldt en del i hele mit liv. Så det er meget svært og gøre det kort! 🙂

Og folk der ikke kender til ridesporten, som måske tænker at ”ridning ikke er en sport”, burde selv prøve at sætte sig i sadlen på en hest, og se hvor nemt det egentlig er! For man sidder jo bare dér og laver ingenting 😛 haha (ironi kan forekomme)

Tak fordi i læste med!

Hvis i har nogle spørgsmål, er i velkommen til og skrive dem i kommentarfeltet herunder 🙂

 

Relaterede indlæg

14 Kommentar

 • Reply Maja 6. august 2016 at 18:52

  Hvad laver/lavede du før du blev gravid? Kan ikke huske om du har uddannelse eller arbejde 😉 måske du kunne lave et indlæg og lidt om fremtidsplaner ? Knus

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 6. august 2016 at 21:41

   hej Maja. 🙂 det vil jeg gøre! Tak fordi du læser min blog!
   Knus

 • Reply Cecilie 6. august 2016 at 19:40

  Hej Jeanette?
  Er også selv kæmpe hestepige med stort H, bruger stortest al min tid på rideskolen sammen med mine hesteveininder og selvfølgelig min søde part?. Min drøm har altid været at få min egen hest, men ligesom dig har heste også altid været en stor del af mit liv siden jeg var helt lille? Er lige begyndt på alt det med konkurrencer her sidste år da jeg fyldte 14? Og her om et lille halvt år skal jeg starte springningen sammen med min dejlige fjordhest (Trym:part) nu hvor jeg er fyldt 15??

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 6. august 2016 at 21:45

   hej Cecilie! Ej hvor spændende! du må have masser af held og lykke med springningen 🙂 Ja det er sådan et dejligt sammenhold man har på en rideskole, kan jeg selv huske fra den gang jeg var barn 😀 Jeg håber at din drøm går i opfyldelse og at du en dag får din egen hest <3

 • Reply Cecilie 6. august 2016 at 19:57

  Hej jeanette jeg elsker og se paradise hotel. Jeg ser den sason du var med i om og om du er den beste ville lige høre om du har nogle tip til og komme vider efter ikke og ride mer. Jeg har redet i ca 7 år og er stoppet for der er ikke ot nogle jeg kan ride på men jeg vil gerne prøve noget andet. Det er ret svært og finde noget andet da mig og min familie stadig har heste? PS vi har lige fået et føl ????

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 6. august 2016 at 21:47

   Hej cecilie 🙂 Hvis du bare trænger til og lave noget nyt også, ville du jo sagtens kunne det? Da jeg var mindre gik jeg både til spring gymnastik og jeg havde mine ponyer, det var dejligt med lidt afveksling! 🙂 Og dejligt med nyt føl på gården! det er så hyggeligt <3

 • Reply Maja 6. august 2016 at 21:39

  Btw har tit undret mig over hvordan dit efternavn mon udtales? Hihi

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 6. august 2016 at 21:48

   Hej Maja. 🙂 hehe, ja mit efternavn skal jeg altid stave når jeg siger det højt 😛 Det udtales ”Djænis” . 🙂

 • Reply Rika Edelgren 7. august 2016 at 16:53

  Jeg rider også selv, og har også gjort det, siden jeg var helt lille. Heste er virkelig nogle fantastiske dyr, og det er rent ud sagt, skideirriterende, når ‘ikke-hestefolk’ står og siger, at dressurridning er nemt og at man dårligt kan kalde det en sport, haha! 😀
  Jeg skrev også engang selv et indlæg om det: http://rikaedelgren.bloggerspoint.dk/2015/08/ridningen/

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 9. august 2016 at 12:00

   Rigtigt godt indlæg du har lavet Rika! 🙂 og jeg er fuldstændig enig!! haha!

 • Reply Tascha 9. august 2016 at 11:15

  Amen altså hvor er det bare et smukt dyr! Jeg har altid haft en lille drøm om at lære at ride, men jeg er simpelthen så skrækslagne for heste trods min 21 årig alder ?? .. Forestillingen om at sidde på en hest og ride gennem naturen er altså bare så smuk, fredfyldt og befriende i min verden ?

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 9. august 2016 at 12:03

   Hej Tascha! 🙂 ja det er et vidunderligt dyr! Hvorfor ikke bare starte med en lille pony? som der er stille og rolig? så er der hellere ikke så langt og falde hvis det nu skulle ske! hehe.. Jeg har hørt at det kan hjælpe på den skræk man har, hvis man starter med en mindre hest/pony 😀 Håber for dig at du tager mod og gør det på et tidspukt. for det er fantastisk og ride! 🙂

 • Reply Stinne 10. august 2016 at 16:08

  Hej jeanette
  Jeg reserve heste pige med stort H og jeg er så heldig at min kæreste delere samme interesse, hvilket er perfekt.
  Faktisk er det lidt sjovt du nævner malling jeg mødte faktisk min kæreste der i 2014 da vi begge gik der han ville være Berider og jeg ville bare noget med heste:-)
  Han fik faktisk og læreplads og nåede at være 3 stederne inden han valgte at stoppe da det også blev lidt for meget for ham 🙂

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 10. august 2016 at 17:23

   Hej Stinne. ej hvor sjovt! Det er en dejlig skole! jeg var i hvert fald så glad for at gå der! Og snyd at din kæreste deler samme interesse for heste som dig! Gid Julian også gjorde det 😛 haha han er skrækslagen for heste! så øv!

  Skriv kommentar