Jeg har brug for jeres hjælp…!

15. september 2016

14341603_10207276061919188_1564199538_n

Ja, jeg søger altså jeres hjælp!

Jeg synes selv at når jeg har besluttet mig for noget, jamen så gør jeg det. 

Og nu er Athena min største motivation nogensinde til at gøre alt rigtigt! Men men men….

Jeg er simpelthen så usund… Jeg spiser ikke fornuftigt..

Og det skal lige siges at jeg overhovedet ikke er spiseforstyrret, men hvorfor kan jeg ikke bare spise sundt?

Jeg vil så gerne være typen som der drikker masser af vand, spiser masser af grøntsager og andet godt! Men det gør jeg altså ikke..

Og hvordan skal jeg motivere mig selv? Hvordan gør i?

Jeg er så god til at spise slik hver eneste dag.. Og det gør jeg faktisk.. jeg spiser slik hver dag.. I morges spiste jeg chokolade til morgenmad! Og nu når jeg er igang med at skrive dette, æder jeg faktisk pandekager!! haha

Jeg har intet vand drukket idag, kun æblejuice og en faxe kondi.. årrrh faxe kondi, det smager altså godt!! Hmm..

14365386_10207284448048836_1656075626_n

og når jeg tænker over det, er det eneste sundt jeg har spist idag, er et æble!!! Det er virkelig for dårligt!!!

Det skal lige siges at dette opslag handler overhovedet ikke om, at jeg skal tabe mig! Jeg har en fin nok vægt.. ( 55,3 kilo og 173 cm høj) Så jeg tror da at min BMI er OK. Går egentlig ikke så meget op i det! Jeg vil bare gerne være sund!! 

Så hvad er jeres råd? Skal jeg måske kontakte en professionel for at lave en kostplan? eller hvad gør jeg?

Jeg synes det er svært bare at starte, sådan lige pludselig…

Håber på jeres hjælp! <3

Kys og kram 

Relaterede indlæg

25 Kommentar

 • Reply Anna r. Pedersen 15. september 2016 at 16:28

  Hejsa!
  Jeg her også altid været dårligt til at drikke vand, men efter jeg fik at vide hvis man fyldte en flaske vand op, så drikker man automatisk mere end hvis man skal fylde et glas op. Prøv at stil en flaske i køleskabet med vand, og tænk på du skal have tømt den flere gange i løbet af dagen
  håber det kunne hjælpe lidt 🙂

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 15. september 2016 at 16:49

   tusinde tak for dit råd! Det vil jeg gøre 🙂

 • Reply Mike 15. september 2016 at 16:36

  Hej hvis du gerne vil til at spise mere sundt, vil jeg give dig de råd jeg satte for mig selv. Når du er nede og handle ned eller hvilket som helst andet sted hen, så tænk på, hvad du kan spare ved ikke at købe det, lad os sige en pose slik koster mellem 10 kroner og 30 kroner.. og du spiser 4 poser om ugen er det omkring 3000 du bruger om året på slik, hvilket nok ikke er det eneste du køber, så køber du lige en cola eller en face kondi. hehe. Eller en pose chips osv osv.. og alt det er pisse dyrt i længden, så hvis du tænker på hvad du kunne købe i stedet, eller om det overhovedet er noget du har brug for, hvilket det ikke er (kun engang imellem) for at holde dit blodsugger ved lige. Nu ved jeg self ikke med dig, men jeg er personligt selv meget nærig, og tænker meget på hvad jeg kunne bruge mine penge på i stedet, for et eller andet slik osv. Og ang du gerne vil spise sundere, så start med noget alm salat, nogle majs og måske skære 1 agurk i firkanter eller noget lignede, og måske fetaost, også finder du 3-4 forskellige dressinger du rigtig godt kan lide, så tager du en spise ske med det på værgang du spiser salat, så du ikke køre død i at spise sundt, fordi tro mig, med den rette dressinger, kan salat smage bedre end chips. Så hvis du bare tænker på din økonomi istedet for at tænke på hvad du ikke har brug for, ville de gå af sig selv. Jeg har personligt selv drukket lige knap 2 liter cola om dagen VÆR DAG i 3 år. Det tog mig 1 uge at stoppe med det, og har ikke købt en eneste sodavand i de sidste 4 måneder, siden jeg stoppede, tværdigmod er jeg begyndt at træne 5 gange om ugen. Jeg er dog kun 15 år, så hvis der er nogle stave fejl, må du meget undskylde, det her er bare mine personlige hjælpe midler, om det hjælper dig eller ik’ kan jeg ike svare på, men hvis du kunne skrive følgene hvordan det går, kunne det være super fedt. Hav en god dag, og mange gange held og lykke med familien, og kosten.

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 15. september 2016 at 16:52

   tusinde tak for dine gode råd!! Det vil jeg helt sikkert tage til mig og prøve!! 🙂

 • Reply Camilla 15. september 2016 at 16:44

  Som jeg læser det, så virker det som om at du tager den nemme løsning. ? Et stykke chokolade til morgenmad, fordi det er nemt lige at snuppe.. Har selv gjort det så tit.
  Sodavand, juice osv fordi det er lige til at tage, og så smager det godt og er altid koldt.
  Hvis jeg var dig, så ville jeg prøve at lave noget sundt, på forhånd. Så det er lige til at tage, når sulten melder sig. Lav noget salat, kylling, grønsager (hvad man nu er til) i nogle bøtter og i køleskabet. Det samme med vand, lav 4-5 flasker vand og smid den på køl og aftal med dig selv at hver gang du får lyst til sodavand, så må du først drikke det når du har drukket en flaske vand. Og aftal med dig selv hvor mange flasker du vil drikke i løbet af dagen, så det bliver et mål for dig. Evt lad helt vær med at købe sodavand osv. Gem det til weekenden .. Så smager det også meget bedre, når man har ventet på det. ? Det er ihvertfald sådan jeg holder mig til sund kost og vand. Selvfølgelig smutter der sodavand og chokolade ind engang imellem ?

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 15. september 2016 at 16:53

   tak for dit råd! Det vil jeg prøve! 🙂
   det er nemlig bare super nemt at tage det der bare ligger og ser lækkert ud.., hehe

 • Reply Nana Rohde Andersen 15. september 2016 at 17:30

  Mit råd er når du tænker du er sulten så tænk “Jeg vil have mig noget lækkert” Så kigger du ned i skuffen eller skabet eller nu hvor du har dit slik. Så står du og kigger på det og så slår du dit selv på hånden og tænker “Fandme nej” Så går du i køleskabet og tager dig noget frugt eller grønt. Og det gør du også med Sodavand og det!

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:54

   det vil jeg prøve! selvom det godt kan være lidt svært indimellem 😛 hehe

 • Reply Julie 15. september 2016 at 17:33

  Jeg har selv haft samme problem, eller mit problem var også at jeg ikke drak nok om dagen. Så fik jeg af vide af min læge at hvis jeg som der også er nævnt af en anden ovenover drikker af en flaske i stedet for glas så ryger der automatisk mere ned – og samtidig skulle jeg have som mål at have drukket 1L inden kl. 12 om formiddagen, for så vil man på formiddagen havde stillet tørsten så kan man slappe lidt af senere på dagen, da det jo er 1-2L man burde drikke! Derudover så når jeg har rigtig meget lyst til slik, så nupper jeg lidt frugt i stedet, alt fra vinduer, melon, æble eller pære! Jeg skærer frugten ud da jeg så synes det er mere lækkert 🙂 også er det også mega lækkert med en aftensnack med gulerødder + agurkestænger med dip til! Skal dip’en være ekstra sund så lav den på skyr natural frem for creme fraise 🙂

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:53

   Jeg er såå dårlig til at drikke vand! Jeg synes bare at det er så kedeligt!! Men jeg har sat lidt flasker i køleskabet, så håber det kan friste lidt 🙂
   Og frugt, er jeg selv også rigtig god til at spise!!

 • Reply Cora 15. september 2016 at 19:22

  Er selv mor til en dreng på 9 måneder og jeg vil sige, når din datter begynder at få rigtig mad så sker der altså noget. Jeg tænker ikke du vil servere chokolade for din datter til morgenmad når den tid kommer, og når du så alligevel står og laver mad til hende kan du ligeså godt selv snuppe en portion. Fungerer i hvertfald helt vildt godt her – jeg får en sund og nærende morgenmad, fordi jeg står alligevel og laver til min søn. Så jeg tror der sker et eller andet når du skal være et forbillede for dit datter madmæssigt:).. Mht vand, så køb en drikkedunk på 1 L og sig at du skal drikke to af dem hver dag. Eller drik et stort glas vand til hvert måltid ( igen her får din datter formentlig vand, så hun vil på en måde også minde dig om det:))

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:52

   Jeg tænker også at det bliver lidt lettere når Athena begynder at spise rigtigt mad, så kan jeg jo bare tage lidt selv!

 • Reply Filippa 15. september 2016 at 19:35

  Du kan faktisk godt lave sunde pandekager som også smager godt du skal bare blande en most banan et æg og evt. Noget vaniliesukker (ikk for meget) det skal bare steges som pandekager og så kan man jo lave dejen om aftenen og stege dem om morgenen

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:51

   har du evt en opskrift? 🙂 det lyder nemlig lækkert!

 • Reply Janni hult 15. september 2016 at 22:29

  Kæmper selv samme kamp. Jeg startede med at smide alt usundt ud som jeg havde der hjemme. Jeg tillader mig selv at spise slik og drikke sodavand i ny og næ for at det ikke skal blive kedeligt. Men som jeg kan se andre skriver handler det om at gøre det nemt for dig selv. Find gode erstatninger. For eksempel spiser jeg agurk stænger og dip i stedet for Chips og dip. Køber jeg chokolade så er det kun de små. Have altid små snack så som agurk gulerødder frugt osv i køleskabet som du kan tygge på når du føler slik trængen snige sig på. Håber det var til hjælp. Det er for mig nemmere at give dig gode råd end at følge dem selv haha

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:50

   haha, jeg kender det godt!! Og tusinde tak for det gode råd! jeg vil prøve mig lidt frem 🙂

 • Reply Julie 16. september 2016 at 23:25

  Hej Jeanette,

  Det er ikke altid det sunde som er “sundt” for dig hvis du forstår hvad jeg mener 😉 nogle gange kan ting som chokolade, sodavand osv også være sundt for dig, altså psykisk ;). Jeg har selv været igennem en periode hvor jeg kun havde lyst til søde sager.

  Det hjælper ikke at tvinge sig selv til at spise alt det sunde, det gør bare en mere træt af det. En af de tiltag jeg har gjort mig er at altid have en vandflaske med mig, dermed får jeg det vand jeg har behov for 🙂 derudover lader jeg også mig selv få lidt sødt i løbet af dagen, så længe mine store måltider ikke består af junk 😉 det er både vigtigt at du plejer du fysiske som psysiske helbred 🙂 så hvis æblet ligger og ser lidt kedeligt ud, så pift det lidt op, skær det ud og riv lidt chokolade henover det 😉 man kan altid gøre lidt for at tingene bliver lidt mere spændende!

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:49

   super god ide!! jeg er selv hellere ikke så vild med junk food, men slik og andet godt.. har det med at se fristende ud 😀 hehe

 • Reply AviajaGadegaard 17. september 2016 at 20:13

  Jeg har samme problem, så dejligt at læse folks råd her 🙂

 • Reply Iben Lundgaard 19. september 2016 at 19:07

  Havde det på samme måde. Det bedste for mig er simpelt hen at lave en madplan og til at starte med fik jeg en af min svigerinde som hun havde fulgt og det hjalp mig rigtig meget med at komme i gang og få sukkeret erstattet.. Hvis du har lyst kan jeg sende den til dig.. det er ikke en man tager på af eller taber sig af, men så igen det kommer jo an på hvordan man spiste før, jeg tabte mig en lille smule men spiste også ret dårligt i forvejen

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 20. september 2016 at 11:48

   hej Iben..
   det må du meget gerne!! Kan du sende den privat til mig på facebook? 🙂

 • Reply Jill Farup Møller 20. september 2016 at 13:38

  Jeg kender alt for godt til problemet med ikke og drikke nok vand, af den simple grund at det ikke rigtig smager af noget, så jeg begyndt og lave saftevand i stedet for, og så blev der pludselig drukket en masse vand, fordi at det smagte af noget og det smagte faktisk ret godt ?

  • jeanettedzienis
   Reply jeanettedzienis 21. september 2016 at 9:26

   det var da egentlig en god ide! Hvilke slags saftevand? tænker det nok skal være noget uden sukker? 🙂

 • Reply Signe 20. september 2016 at 14:34

  Du kan evt. Spice dit vand op med citron eller Agurk.

 • Reply Pernille 13. oktober 2016 at 17:22

  Hej Jeanette
  Jeg har et råd der virker super godt når jeg skal huske mig selv på at drikke nok vand!
  Jeg tager en vandflaske og sætter 4-5 elastikker omkring.
  For hver gang du tømmer flasken må du tage en elastik af, indtil de alle er væk.
  På den måde ved du at du får nok at drikke.
  Desuden starter jeg altid hver morgen med at tømme en hel flaske – så er den første elastik allerede væk. 🙂
  Desuden har jeg svært ved at drikke vand hvis det er alt for koldt. Jeg drikker det altid direkte tappet fra hanen så kan jeg også drikke mere på en gang.
  Hav det skønt.
  Knus Pernille, 25 år

 • Skriv kommentar